Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!

 

 

Met de invoering van het IBAN nummer is het aantal foutieve overboekingen afgenomen van 4.500 tot 1.500 per maand. Maar wat als u nu toch nog geld naar een verkeerde rekening overgemaakt hebt? Een foutje is tenslotte snel gemaakt …

 

Geld naar verkeerde rekening overgemaakt?

U bent druk, druk, … Er ligt al een tijd een stapeltje administratie te wachten. Als u even tijd heeft, betaalt u uw rekeningen, maar bij eentje vergist u zich één cijfer in de bankrekening. U boekt het bedrag naar een verkeerde over. Dat wordt door de bank toch gecontroleerd? Hoe zit dat en hoe krijgt u uw geld terug?Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!

 

Wordt u overboeking gecontroleerd?

Met de komst van het IBAN nummer wordt uw overboeking niet meer op naam gecontroleerd. In het IBAN nummer is namelijk een controlegetal van 2 cijfers opgenomen. Het bankrekeningnummer en het controlenummer moeten samen kloppen. Hierdoor is het aantal foutieve overboekingen met meer dan 60% afgenomen. Als u zich u nu vergist of een verkeerd cijfer invoert en dit is een bestaande rekening met hetzelfde controlegetal, dan wordt uw geld dus gewoon op een verkeerde rekening overgemaakt.

 

Een onverschuldigde betaling

Als u geld naar een verkeerde rekening overgemaakt hebt, is er sprake van een onverschuldigde betaling. Hiervan is sprake als:

• u dus het bedrag per ongeluk naar het verkeerde rekeningnummer hebt overgeboekt;

• u het bedrag bewust hebt overgeboekt naar het betreffende rekeningnummer, maar bij nader inzien bleek dat deze persoon het geld niet toekwam;

• u het bedrag per ongeluk dubbel hebt overgeboekt;

• een te hoog bedrag hebt overgeboekt (het verschil met het juiste bedrag is dan onverschuldigd betaald).

 

U hebt nu op grond van een onverschuldigde betaling een vordering op de ontvanger van het geld en u kunt dus het geld terugeisen.

 

Let op: storneren is niet mogelijk

Storneren (de overboeking terughalen) is bij een verkeerde betaling niet mogelijk. Dat kan alleen maar bij een incasso. Toch zijn er wel mogelijkheden om uw geld terug te krijgen. Soms lukt dat eenvoudig en soms moet u daar wat meer u best voor doen.

 

Weet wel dat de ontvanger altijd het geld zélf moet terugstorten.

 

Hoe krijgt u uw geld terug?

Is de ontvanger een bekende? Neem dan zelf contact op. Vaak leidt tot een snelle terugbetaling.

 

Bankiert de ontvanger bij dezelfde bank? Bij de meeste fouten is de ontvanger een onbekende. U kunt het IBAN nummer googlen en proberen te achterhalen wie de bekende is. Makkelijker is het waarschijnlijk om meteen uw bank in te schakelen. Bankiert de bank bij dezelfde bank, dan is een telefoontje van de bank aan de ontvanger al snel voldoende om het bedrag terug te storten.

 

Bankiert de ontvanger bij een andere bank? Neem dan snel contact op met uw eigen bank. Zij leggen contact met de bank van de ontvanger en deze bank zal de ontvanger schriftelijk verzoeken het geld binnen 10 werkdagen terug te boeken. Gebeurt dat niet, dan volgt een herinnering van 10 werkdagen.

 

De ontvanger stort niets terug, wat dan?

Stel, de begunstigde stort niets terug. U krijgt dan via uw bank zijn naw-gegevens. U kunt dan nog drie dingen doen:

1. u neemt nog een keer zelf contact op;

2. u stapt naar de rechter;

3. u schakelt een incassobureau in.

Stort de begunstigde het geld op uw bankrekening terug en maakt hij daar kosten voor, dan heeft hij recht op een vergoeding van deze kosten.

Ad 1. Nog een keer contact opnemen

Een briefje van de bank is wellicht wat afstandelijk. De ontvanger denkt misschien: “Ik zal het nog eens even een tijdje aanzien…”. Een brief van uzelf is echter een stuk persoonlijker, maar als u belt, kunt u de situatie helemaal goed uitleggen. Vangt u nog steeds bot, dan kunt u nog een stapje verder gaan.

 

Ad 2. De rechter inschakelen

Juridisch gezien staat u sterk, maar een gang naar de rechter is niet zomaar wat. U heeft hoogstwaarschijnlijk juridische hulp nodig en de kosten krijgt u bij winst vaak niet volledig terug. Bovendien is het van een kale pluk ook slecht plukken. Is er dus sprake van een relatief klein bedrag, dan is het inschakelen van de rechter geen goed idee. Gaat u wel naar de rechter, schakel dan uw rechtsbijstandsverzekering in.

 

Ad 3. Een incassobureau inschakelen

Boekt de ontvanger het geld niet terug, nadat u hem gebeld hebt en is het bedrag te klein om naar de rechter te stappen? Dan kunt u nog een incassobureau inschakelen. Dit bureau stuurt een wat dringendere brief en “vreemde ogen dwingen”. Spreek hiervoor van tevoren het tarief af.

 

Voorkom dat uw klanten het verkeer doen

Een type fout is snel gemaakt. Voorkom met een correcte schrijfwijze van het IBAN nummer dat uw klanten naar een verkeerde rekening uw factuur voldoen.

 

De correcte schrijfwijze van het IBAN nummer voor op facturen, briefpapier, enz. is:

NL99 [spatie] BANK [spatie] 0123 [spatie] 4567 [spatie] 89

 

Heeft u geld naar een verkeerde rekening overgemaakt? Dan kunt op grond van een onverschuldigde betaling het geld terugeisen. Schakel uw bank in, bel eventueel zelf de ontvanger en overweeg daarna een gang naar de rechter of het inschakelen van een incassobureau.

 

Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!

Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!

Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!