Ondernemerstips

Uurtarief ZZP: klopt uw uurtarief nog wel?

 

Veel ondernemers begonnen ooit voor zichzelf en stelde toen ruwweg een uurtarief vast. Maar klopt dat nog wel en is het nog wel voldoende? Hoe kunt u een optimaal uurtarief (ZZP) berekenen?

 

Lees verder

 

 

 

 

Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?

Het visitekaartje wordt nog steeds bij een eerste kennismaking uitgewisseld. Enerzijds als een soort traditie, maar anderzijds ook om gewoon de contactgegevens uit te wisselen. Waar moet uw visitekaartje nou eigenlijk aan voldoen?

 

Lees verder

 

 

Help! Geld naar verkeerde rekening overgemaakt!

 

Met de invoering van het IBAN nummer is het aantal foutieve overboekingen afgenomen van 4.500 tot 1.500 per maand. Maar wat als u nu toch nog geld naar een verkeerde rekening overgemaakt hebt? Een foutje is tenslotte snel gemaakt …

 

Lees verder

 

 

 

 

Algemene voorwaarden opstellen, waar moet u zeker op letten

U kunt eigenlijk niet zonder algemene voorwaarden. Soms zijn die van internet geplukt, soms is er al jaren niet meer naar gekeken en sommige ondernemers willen nieuwe algemene voorwaarden opstellen. Wat zijn de belangrijkste valkuilen? Check uw algemene voorwaarden, dat kan zeker geen kwaad!

 

Lees verder

 

 

Premie
overlijdensrisico-verzekering

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering lopen? Dan is de kans groot dat u teveel premie overlijdensrisicoverzekering betaalt en dat u dus kunt besparen op deze verzekeringspremie. Hoe zit dat en hoe pakt u dat aan?

 

Lees verder

 

 

 

 

Boekhoud
programma’s

Naast de prijs of het tarief voor een (online) boekhoudprogramma, spelen er nog andere zaken waar u rekening mee moet houden als u wilt kiezen voor een (ander) boekhoudpakket. Welke ontwikkelingen zijn zeker van belang?

 

Lees verder

 

 

Bied een klant drie alternatieven

Klanten willen kunnen kiezen en zij willen daarbij zo min mogelijk risico lopen. Bied ze daarom drie alternatieven. Als u dat slim doet, dan verkoopt u bovendien meer. Hoe zit dat?

 

Lees verder

 

 

 

 

Btw buitenland terugvragen (EU)?

Heeft u zakelijke uitgaven gedaan in een ander EU-land? Dan kunt u deze btw buitenland terugvragen. Dat is niet heel erg moeilijk, maar u moet wel een inlogcode hebben en het tijdig doen!

 

Lees verder

 

 

vrijblijvende Offerte

Menig ondernemer brengt een vrijblijvende offerte uit. Daarmee wil men de potentiële klant niet teveel onder druk zetten. Maar wat is eigenlijk een vrijblijvende offerte? En bereikt u er wel mee wat u denkt te bereiken? Lees in dit artikel hoe het beter kan!

 

Lees verder

 

 

 

 

Eenmanszaak of BV?

Fiscaal gezien kunt u soms met een BV fiscaal beter af zijn dan met een eenmanszaak. Moet u dan zomaar overstappen naar een BV? Wat is eigenlijk het omslagpunt om over te stappen naar een BV?

 

Lees verder

 

 

liquiditeitsbegroting

U wilt met een gerust hart op vakantie, dus vraagt u zich af of er tijdens uw afwezigheid wel genoeg op de bankrekening staat. Uw vaste kosten lopen tenslotte gewoon door. Maak een liquiditeitsbegroting en kijk wat er te doen staat.

 

Lees verder

 

 

 

 

spookfacturen

De (zomer)vakantieperiode is in aantocht en dat is de tijd waarop u extra alert moet zijn op spookfacturen. Met de koffers al gepakt betaalt u misschien nog net even die factuur of aanmaning en in de haast heeft u daarbij niet in de gaten wat u nu eigenlijk tekent.

 

 

Lees verder

 

 

swot

SWOT-analyse en confrontatiematrix: voor elke ondernemer

 

Het kan zeker geen kwaad om als ondernemer van tijd tot tijd eens na te gaan of u de markt nog wel goed benaderd. Wat zijn eigenlijk uw sterke en zwakke kanten? Welke bedreigingen komen er op u af? En welke mogelijkheden? Een SWOT-analyse en een confrontatiematrix helpt! Het klinkt moeilijker dan het is. Ook kleine bedrijven en zzp’ers!

 

Lees verder

 

 

 

 

levenstestament

Levenstestament, een must voor de ondernemer

 

Wat gebeurt er met uw onderneming als u (geestelijk) niet meer goed in staat bent om uw wil te bepalen. U kunt dat regelen in een levenstestament. Daar moet eigenlijk elke ondernemer over nadenken. Ook als u al een testament heeft.

 

Lees verder

 

Groen investeren

MIA, Vamil, ISDE en KIA: uw eigen energiesubsidiewijzer

 

Door ‘groen’ te investeren, kunt u zich in de markt profileren als maatschappelijk betrokken en bovendien beloont de overheid u met extra belastingaftrek. Daarbovenop kunt u meestal nog gebruik maken van andere regelingen of subsidies. Van MIA en Vamil tot en met ISDE en Kia … Wat moet u weten en waar vindt u wat?

Mia, de Milieu-investeringsaftrek

 

Lees verder

 

 

 

Datalekken

Datalekken: ga zorgvuldig om met de door u verzamelde persoonsgegevens

 

Als ondernemer verzamelt u ook persoonsgegevens. Gegevens van klanten, leveranciers, medewerkers, enz. Uiteraard gaat u daar altijd heel zorgvuldig mee om, maar sinds kort moet u extra alert zijn bij datalekken. Wat moet u doen om hoge boetes te vermijden?

Gegevens kwijtraken

 

Lees verder